Witte Chocoladetaart met Rood Fruitgelei

Vandaag deel ik mijn recept voor de Witte Chocoladetaart met Rood Fruitgelei. Ik vind taarten op basis van een bavarois erg lekker, jammer genoeg maak ik ze niet zo vaak iets wat ik echt vaker zou moeten doen. Voor deze taart maak ik een witte chocoladebavarois en werk ik de taart af met een rood fruitgelei. Een heerlijke frisse combinatie welke goed past bij het zomerseizoen.

Ingrediënten

voor de bodem

 • 150 gr. Maria biscuits
 • 70 gr. boter
 • 25 gr. kristalsuiker
 • snufje zout

voor de bavarois

 • 300 ml. slagroom
 • 65 gr. witte chocolade
 • 40 gr. kristalsuiker
 • 2 blaadjes gelatine

voor de gelei

 • 85 gr. rood fruit (diepvries of vers)
 • 10 gr. suiker
 • 100 gr. rood fruitjam
 • 1 blaadje gelatine

Bereidingswijze

Bedek een bodem van een springvorm van 18 centimeter met bakpapier. Verkruimel de Maria biscuits, en smelt de boter. Meng de boter met de verkruimelde biscuits, suiker en zout. Stort het mengsel op de bodem van de springvorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm in de koelkast.

Week de blaadjes gelatine in koud water ongeveer 10 minuten. Breng in een steelpan een kwart van de slagroom aan de kook. Voeg de witte chocolade toe aan de slagroom en roer tot de chocolade is gesmolten. Voeg de gelatine aan de gesmolten chocolade toe en roer het door elkaar. Laat afkoelen tot het iets dikker begint te worden. Klop ondertussen de overige slagroom met de suiker op. Roer een beetje van de slagroom door de chocolademengsel. Wanneer dit door elkaar zit voeg het mengsel toe aan de geklopte slagroom en spatel voorzichtig door elkaar, tot het mengsel één geheel is. Giet de bavarois in de springvorm, en laat het een aantal uren opstijven in de diepvries.

Week het blaadje gelatine in koud waterweer 10 minuten. Pureer het fruit, en breng het samen met de suiker aan de kook in een steelpan en haal het pannetje van het vuur. Voeg de jam en de gelatine toe aan het fruit en suiker, roer het door elkaar en laat de gelei een paar minuten afkoelen.

Giet de gelei over de bavarois en laat het nog een half uur opstijven. Los de taart nu uit de springvorm, de witte chocoladetaart met rood fruitgelei is klaar om van te smullen.

6 Comments

 1. Herma said:

  oei oei oei wat een heerlijke uitdaging. Het ziet er zo lekker uit. Mooie, uitnodigende foto!

  • Willem said:

   Een uitdaging is het zeker, maar het resultaat is dan ook erg lekker.

 2. Mina said:

  Toch nog redelijk bewerkelijk om deze taart te maken daarom was ik blij dat de taart in etappes gemaakt wordt. Ik moet er nog handigheid in krijgen. Ik heb bij het maken van de bodem en de bavarois iets minder suiker gebruikt omdat het voor mij niet zo zoet hoeft te zijn. De bodem vind ik geen succes maar de smaak van de rest is voortreffelijk.

  • Willem said:

   Ik ben blij dat je de taart lekker vond, behalve dan de bodem. Zelf heb ik ook nog even getwijfeld over de dikte van de bodem, waarschijnlijk zou ik deze een volgende keer een beetje dunner maken. Wat betreft de zoetigheid, het is inderdaad wel een mierzoete taart waar ik zelf wel van hou.

 3. gitje68 said:

  ik heb de bavarois gemaakt met melkchocolade en witte chocolade, twee lagen. Ik had een cakebodem gemaakt op basis van water en op de top een caramellaagje en wat slagroomtoefjes, werkelijk de smaak overtrof mijn verwachting, ik vond deze heerlijk. Mooi recept om te bewaren, thanks!

  • Willem said:

   Klinkt erg lekker, met 2 soorten chocolade en caramel. Ik ben blij dat je het een lekker recept vindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *