Taralli

Ruim 10 jaar geleden waren mijn vrouw en ik op huwelijksreis in Italië. Aangezien ik zelf erg gecharmeerd ben van de Italiaanse panetteria, hebben wij daar natuurlijk veel broden, koeken en gebak geproefd. Eén van de lekker broodjes die we daar geproefd hebben is de taralli. Dit broodje lijkt qua textuur erg op de pretzel, en wordt vaak op smaak gebracht met knoflook, sesam zaadjes, venkel zaadjes, zout of chili vlokken. Ik houd wel van enigszins pittig, en vind de chili variant erg lekker. Het recept heb ik ingevuld naar eigen idee en zal misschien iets anders zijn dan je het in Italië vind, maar niettemin net zo lekker.

Ingrediënten

voor 6 stuks (of 12 tarallini, de kleine variant)

  • 250 gr. tarwebloem
  • 45 gr. zachte boter
  • 7 gr. gedroogde gist
  • 20 ml. olijfolie
  • 5 gr. zout
  • 3 gr. gedroogde chilivlokken
  • 125 ml. lauwwarm water

Bereidingswijze

Meng de bloem, boter, gist en chilivlokken. Voeg de zout, olijfolie en 3/4 van het water toe en meng tot één geheel. Kneed het overige water erdoor tot het een glad deeg is. Smeer een kom in met olijfolie en laat het deeg in de kom een kwartier afgedekt met een vochtige theedoek rusten.

Verdeel het deeg in 6 stukken, en rol de stukken tot een slang van ongeveer 10 centimeter. Als je alle stukken hebt gedaan begin je weer bij de eerste en rol de slang nog iet groter tot zo’n 18 centimeter. Maak van de slang een cirkel en knijp de uiteinden iets aan elkaar. Leg de taralli op een met met olijfolie besmeerde bakplaat en laat ze één uur rijzen onder plastic.

Verwarm de oven op 160 graden Celsius, en bak de broodjes goudbruin in 60 minuten.

RelatedPost

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *