Sweet Chilli Chicken Bread

Deze zomer heb ik een aantal food truck- en andere food gerelateerde festivals bezocht. Inspiratie voor het recept dat ik vandaag met jullie deel komt dan ook van één van deze festivals. Een gevuld brood die ik simpel maar doeltreffend ‘Sweet Chilli Chicken Bread’ heb genoemd. Veel meer dan de de naam al aangeeft is het eigenlijk niet, maar dat maakt dit heerlijke brood beslist niet minder smakelijk. Voor dit recept heb ik de kip gemarineerd in sweet chilli saus, maar je kunt natuurlijk ook variëren met verschillende marinades.

Ingrediënten

voor het deeg

  • 250 gr. tarwebloem
  • 145 ml. lauwwarm water
  • 4 gr. gedroogde gist
  • 5 gr. zout
  • 25 ml. olijfolie

voor de vulling

  • 200 gr. kipfilet
  • 50 gr. sweet chilli saus
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Snij de kipfilet in kleine stukken, bestrooi met zout en peper naar smaak. Giet de chilli saus bij de kip en zorg dat deze goed wordt omhuld door de saus. Zet de gemarineerde kip een paar uur in de koelkast.

Strooi de gist in een kom en voeg hier het water aan toe. Meng de bloem, zout en olijfolie door het gistmengsel tot het deeg één geheel is. Kneed het deeg zo’n 10 minuten totdat het soepel aanvoelt. Maak van het deeg een bol en dek deze af met plastic. Laat het deeg een half uur rijzen.

Druk de lucht uit het deeg en maak er daarna weer een bol van. Laat vervolgens nog eens een half uur rijzen onder plastic.

Bekleed een springvorm van 20 centimeter met bakpapier. Leg het deeg in de vorm en druk met je vingers de lucht uit het deeg. Vul de vorm verder met de gemarineerde kip, zorg dat je ongeveer een centimeter van de rand vrij laat van de vulling. Het deeg mag nu 3 kwartier rijzen onder een vochtige theedoek.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bak de sweet chilli chicken bread in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin.

Gerelateerde berichten

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *