Slagroom Kerstboompjes

Wie houdt er nu niet van warme chocolademelk of koffie met slagroom. Je kunt slagroom uit een spuitbus gebruiken of zelf geklopte room. Wat is er dan leuker om tijdens de kerstdagen jouw chocolademelk te voorzien van Slagroom Kerstboompjes. Want hoe belangrijk ook de kerstmaaltijd is, een stukje aankleding maakt jouw harde werk in de keuken toch extra bijzonder. Ik heb er voor gekozen om kerstbomen te maken, maar wees creatief maak bijvoorbeeld een sneeuwpop of een kerstster van slagroom. Om te zorgen dat je van dit recept geen extra stress krijgt tijdens de kerstdagen, kun je deze slagroom kerstboompjes ruim van te voren maken en invriezen.

Ingrediënten

  • 250 ml. slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klop-fix (dr. Oetker)
  • disco sprinkels
  • een paar druppels groene levensmiddelen kleurstof

Bereidingswijze

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Let wel op dat deze in jouw diepvries past. Plaats een kartelspuit (nr. 9) in een spuitzak.

Klop de slagroom met de suiker, kleurstof en klop-fix op tot er pieken ontstaan. Vul de spuitzak met de slagroom. Spuit vervolgens kerstboompjes op de met bakpapier bekleedde bakplaat. Dit doe je door een spiraal te spuiten waarbij je de spiraal steeds smaller maakt. Bestrooi de slagroom kerstboompjes met de sprinkels.

Zet de plaat met de boompjes vervolgens minimaal 4 uur in de diepvries. Wanneer ze hard zijn verpak ze dan in een afgesloten bak, zo kun je ze een aantal weken bewaren in de diepvries.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *