Red Onion & Jerky Bread

In een eerder blogbericht schreef ik al over de ‘Wildbakers’. Hun bakboek inspireerde mij tot het maken van de Red Onion & Jerky Bread. Een heerlijk gevuld brood met zoals de naam al doet blijken, rode ui en beef jerky. Vooral de beef jerky verwerkt in het brood vond ik erg bijzonder en ik wilde hier graag eens mee experimenteren. Ik verwachte dat het verschrikkelijk taai zou gaan worden, maar in het brood werd het juist niet taai.

Ook zat ik te stoeien met de hoeveelheid zout in het deeg, zou de beef jerky het niet erg zout maken? Daarom had ik in eerste instantie de hoeveelheid zout vermindert, maar dit was absoluut niet nodig en werd het brood een beetje flauw en de zoetigheid van de rode ui te overheersend. Bij het 2e baksel heb ik de normale hoeveelheid (1,8% op de hoeveelheid bloem/meel) zout aangehouden, wat de smaak zeker ten goede kwam.

Ingrediënten

voor het deeg

  • 320 gr. tarwebloem
  • 80 gr. speltvolkoren meel
  • 7 gr. gist
  • 7 gr. zout
  • 270 ml. water

voor de vulling

  • 50 gr. beef jerky (regular)
  • 100 gr. rode ui

Bereidingswijze

Meng de gist met het water en laat 10 minuten staan. Doe in een andere kom de bloem en meel met het zout, en voeg daarna het gist/watermengsel hier aan toe. Meng dit tot het een geheel is.

Kneed vervolgens het deeg totdat je een vlies kan trekken (kneden met de hand zo’n 10 minuten). Laat het deeg nu 30 minuten afgedekt rijzen.

Verdeel het deeg in 2 stukken en maak van beide stukken een bol. Laat de bollen vervolgen 20 minuten afgedekt rusten.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Druk de bollen enigszins plat en maak er een kruis in met een scherp mes of deegsteker. Vouw de punten helemaal naar buiten en leg de deegstukken op de bakplaat. Laat de broden nu 45 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.

Stel de oven in op 220 graden Celsius.

Bestrijk de broden voor het bakken met water voor een krokante korst. Bak de red onion & jerky bread vervolgens gaar in 25 – 30 minuten. Laat de broden afkoelen op een rooster.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *