Pruimen Walnotentaart

Deze pruimen walnotentaart heb ik gemaakt dankzij ons vakantieverblijf. We logeerden in een oude prachtige idyllische boerderij met in de tuin veel fruitbomen, waarvan we mochten plukken. Hier hebben we dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Naast appels, peren en walnoten waren er ook pruimenbomen en van deze pruimen is deze heerlijke pruimen walnotentaart gemaakt (de walnoten waren nog niet rijp genoeg, helaas).

Ingredi├źnten

voor het deeg:

  • 200 gr. tarwebloem
  • 10 gr. bakpoeder
  • 40 gr. witte basterdsuiker
  • 125 gr. roomboter (koud)
  • snufje zout

voor de vulling en afwerking:

  • 300 gr. pruimen
  • 60 gr. walnoten
  • abrikozenjam

Bereidingswijze

Snij voor het deeg de koude roomboter in kleine blokjes. Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en het zout. Voeg hier aan toe de blokjes boter en kneed dit tot een soepel en gelijkmatig deeg. Verpak het deeg in plastic en leg deze een half uur in de koelkast.

Halveer ondertussen de pruimen en verwijder de pit. Hak de walnoten in grove stukken.

Smeer een taartpan van 24 cm. in met boter of gebruik bakspray. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Rol nu het deeg uit en bekleed de taartpan met het deeg.

Verdeel de pruimen over het deeg met de snijkant naar boven. Verdeel nu ook de walnoten over de taart.

Zet de taart in het midden van de oven en bak deze in 30 minuten gaar. Laat de taart afkoelen voor dat je deze uit de taartpan haalt.

Verwarm ondertussen de abrikozenjam in een pannetje, en voeg er een klein beetje water aan toe (pas op! niet te veel dan word de jam te dun). Strijk de warme abrikozenjam met een kwast over de taart voor een mooie glanslaag.

Gerelateerde berichten

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *