Pizzastokbroodjes

Mijn kinderen zijn gek op pizza, maar houden niet van een dunne krokante bodem. Voor hen maak ik dan ook graag een kruising tussen pizza en stokbrood. Deze gevulde stokbroodjes worden vaak kruiers genoemd. Je kunt eventueel afbak-stokbroden hiervoor gebruiken, maar lekkerder is het om zelf stokbrood te bakken. Je kunt dit recept tevens gebruiken als je stokbroden of pistolets wil maken.

Ingrediënten

voor 4 stokbroodjes

  • 220 ml. lauwwarm water
  • 370 gr. bloem
  • 4 gr. gedroogde gist
  • 6 gr. zout
  • 30 ml. olijfolie

voor de vulling

  • 200 gr. passata di pomodoro
  • 200 gr. pizzakaas
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 3 gr. Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

Los de gist op in het water. Zeef de bloem in een kom en voeg het zout toe, meng het gistmengsel en de olijfolie door de bloem. Als het goed gemengd is kneed dan nog ongeveer 5 min. met de hand. Maak van het deeg een bol en leg deze in een met olijfolie ingesmeerde kom. Dek de kom af met plastic en laar een half uur rijzen.

Druk na de rijs het deeg plat tot een ovaal en vouw de uiteinden naar binnen, rol het deeg op. Laat het deeg afgedekt 45 min. rijzen.

Verdeel het deeg nu in 4 stukken, druk de stukken deeg plat tot een lange ovaal en rol de stukken strak op, er moet spanning op het deeg komen te staan. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat, laat ze vervolgens 20 min. afgedekt rijzen.  Knip met een scherpe schaar de stokbroden over de lengte in, je krijgt dan hetzelfde effect als bij een knipbrood. Laat de broodjes nog 45 min. rijzen.

Maak ondertussen de vulling klaar. Giet de passata in een kom, voeg hier de Italiaanse kruiden en de fijngehakte knoflook aan toe. Smeer de passata over de stokbroodjes, druk niet de lucht uit het gerezen deeg. Strooi hier de ui over, en de pizzakaas.

Bak de pizzastokbroodjes in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in 22 min. goudbruin.

Je kunt vanzelfsprekend de vulling en topping naar eigen smaak aanpassen.

Gerelateerde berichten

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *