Perzik Crumble Taart

Deze keer een verzoek van mijn vrouw. Zij is namelijk gek op crumble taart, maar is allergisch voor appel. Daarom vandaag een perzik crumble taart in plaats van de bekende appel crumble taart en minstens zo lekker. Als vulling heb ik niet alleen perziken gebruikt maar ook een laag banketbakkersroom, waardoor het meer op een kruimelvlaai lijkt. De taart is zowel warm als koud heerlijk te eten.

Ingrediënten

voor de bodem

  • 250 gr. bloem
  • 75 gr. bruine basterdsuiker
  • 125 gr. boter
  • 1 ei
  • 5 gr. bakpoeder
  • snufje zout

voor de crumble

  • 100 gr. bloem
  • 75 gr. boter
  • 50 gr. suiker
  • 5 ml. water
  • 5 gr. bakpoeder
  • snufje zout

voor de vulling

  • 450 gr. perziken uit blik zonder vocht
  • 330 ml. melk
  • 100 gr. banketbakkersroompoeder

Bereidingswijze

Wrijf de boter in een kom enigszins zacht (dit gaat het beste met de blote handen), voeg de suiker, zout en ei toe. Meng dan de bloem en bakpoeder door het mengsel, en kneed tot een glad deeg. Verpak het deeg in plastic en laat een half uur rusten in de koelkast.

Roer voor de crumble de boter met het zout zacht. Voeg het water toe aan de suiker, en meng met de boter. Voeg hieraan de bloem en bakpoeder toe. Maak nu een wrijvende beweging met de handen zodat er kruimels ontstaan. Doe de kruimels in een kom en dek af met plastic, zet in de koelkast en laat de kruimels rusten.

Rol het deeg voor de bodem uit en bekleed hiermee een ingevette taartpan of springvorm van 24 cm. Het overgebleven deeg kun je prima nog een aantal dagen bewaren in de koelkast voor een ander recept. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Meng nu de banketbakkersroompoeder met de melk, en vul een spuitzak. Spuit de banketbakkersroom gelijkmatig op de bodem. Snij de perziken in blokjes en verdeel deze over de room. Strooi de kruimels over de perziken.

Bak de perzik crumble taart in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in 30 minuten gaar. Laat de taart na het bakken afkoelen voor je de taart lost.

Gerelateerde berichten

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *