Pecannoten Cranberry Cake

Terwijl de kinderen onze woonkamer verbouwen tot klim en klauterparadijs, sta ik een heerlijke cake te bakken. Soms moet je er wat voor over hebben om de lekkerste baksels op tafel te toveren en met deze pecannoten cranberry cake lukt dat vast en zeker. Misschien niet de meest voor de hand liggende smaakcombinatie, maar de cake smaakt echt heerlijk. Wanneer het klim en klauterparadijs straks na een flinke verbouwing weer tot woonkamer is gemaakt, kunnen we even heerlijk genieten van een plak pecannoten cranberry cake.

Ingrediënten

  • 200 gr. zachte boter
  • 200 gr. kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gr. tarwebloem
  • 8 gr. bakpoeder
  • 75 gr. gebrande ongezouten pecannoten
  • 100 gr. cranberry compote

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Smeer een cakevorm in met gesmolten boter of gebruik baking spray. Hak de pecannoten, de stukken mogen wel enigszins grof zijn.

Klop in een kom met een mixer de boter samen met de suiker luchtig. Voeg één voor één de eieren toe, en spatel daarna de gezeefde bloem en bakpoeder erdoor. Spatel nu voorzichtig de gehakte pecannoten en cranberry compote door het beslag, doe dit zo kort en snel mogelijk.

Giet het beslag in de cakevormen verdeel het gelijkmatig over de vorm. Bak de cake in het midden van de oven gaar in 50-60 minuten. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Haal de pecannoten cranberry cake uit de oven en los deze op een theedoek of rooster.

Verpak de cake wanneer deze is afgekoeld in aluminiumfolie als je hem nog een tijdje wil bewaren.

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *