Nutella Croissants

Een poosje terug schreef ik dat ik geïnspireerd was door Ice Bakery by Nutella. Nu hadden de kinderen vandaag zin in croissants, nu vond ik het wel leuk om croissants met nutella te maken. Je kunt natuurlijk ook gewoon een croissant bakken, doorsnijden en vullen met nutella, maar de nutella meebakken geeft toch weer een iets andere smaak aan het geheel. Daarom deze keer Nutella Croissants

Ingrediënten

voor 8 croissants

  • 250 gr. bloem
  • 140 ml. water
  • 10 gr. gedroogde gist
  • 10 gr. suiker
  • 50 gr. boter gesneden in blokjes
  • 6 gr. zout
  • 75 gr. zachte boter om te toeren

voor de vulling

  • 150 gr. nutella

voor de afwerking

  • ei
  • nutella

Bereidingswijze

Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje, giet het water in het kuiltje en los de gist hierin op. Voeg de suiker toe en strooi het zout op de bloem, voeg de boterblokjes toe en meng de bloem beetje bij beetje erdoor. Kneed tot een soepel en glad deeg, laat het deeg 10 minuten afgedekt rusten.

Rol het deeg uit tot 2,5 centimeter dikte en wrijf de boter voor het toeren op 2/3 van de plak, vouw het deeg in 3 delen begin met het deel zonder boter. Draai de plak een kwartslag en rol opnieuw uit tot 2,5 cm. dik en vouw weer op in 3 delen. Laat het deeg verpakt in plastic 30 minuten rusten op een koele plek. Herhaal het uitrolproces nog 2 keer en laat na de laatste keer het deeg nog een half uur rusten.

Rol de plak uit tot een vierkant van 40 x 40 centimeter. Snij de plak door de midden zodat je 2 plakken hebt van 40 x 20 centimeter. Snij uit elke plak 4 driehoeken, verdeel de nutella over de 8 croissants. Rol de croissants op en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrijk de croissants met ei, en bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in 15 – 20 minuten goudbruin. Laat de croissants na het bakken afkoelen op een rek.

Vouw van een stuk bakpapier een cornetje (klik hier voor uitleg) en verwarm de nutella 20 seconden in de magnetron. Vul het cornetje met de nutella, en knip een puntje eraf. Spuit de nutella over de croissants door een ‘heen en weer’ beweging te maken terwijl je ondertussen de vulling uit het cornetje drukt.

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *