Nutella Brownies

Ik ben geïnspireerd geraakt door Ice Bakery by Nutella. Inmiddels hebben zij 4 winkels in Amsterdam en winkel nummer 5 en 6 openen respectievelijk in maart en april van dit jaar. Alles wordt er gemaakt met nutella, wafels, muffins, ijs, crêpes, koffie, milkshakes en nog veel meer. Ben je een echte nutella fan, ze verkopen bij Ice Bakery nutella jumbo potten van 5 kilo!!
Nu ben ik net als bijna iedereen gek op brownies en dit is het simpelste recept wat je maar kunt bedenken. Deze brownies bestaan uit maar 4 ingrediënten en zijn ontzettend makkelijk te maken. Ze zijn zo lekker probeer daar maar eens af te blijven.

Ingrediënten

 • 560 gr. Nutella
 • 4 eieren
 • 125 gr. zelfrijzend bakmeel
 • een snufje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Spatel alle ingrediënten in een kom door elkaar tot je een glad beslag hebt. Zorg ervoor dat de eieren op kamer temperatuur zijn.

Bekleed een ovenschaal (24×18 cm.) met aluminiumfolie, en giet het browniebeslag in de schaal.

Bak de brownies ongeveer 35 minuten in een oven op 190 graden Celsius. Snijd de brownies (6×6 cm.) meteen als ze uit de oven komen en leg op elke brownie nog een klontje nutella. Iets laten afkoelen en smullen maar!

Het wordt aangeraden tijdens het bakken de beslagkom uit te likken.

2 Comments

 1. gerko said:

  willem de nutella brownies waren heerlijk

  • Willem said:

   Fijn dat ze heerlijk waren. Met nutella in de brownies smaakt het toch net weer even anders dan normale brownies. Zelf vond ik ze hierdoor wel smeuïger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *