Mosterd Kaasbrood

Dit recept voor Mosterd Kaasbrood is gebaseerd op het Senfbrot van Bäckerei Hirth uit Bad Friedrichshall. Bakker Johannes Hirth is de ene helft van het duo Wildbakers. Deze heren doen aan extreme baking; bakken achterop een pick-up truck (klik hier voor het youtube filmpje), bakken terwijl ze van de piste skieën en andere stunts. Eén van de missies van de wildbakers is om het stoffige imago van de bakkerij een opfrissing te geven. Extreem moeilijk om dit mosterd kaasbrood te maken is het niet.

Ingrediënten

voor het deeg

  • 350 gr. tarwebloem
  • 50 gr. rogge volkorenmeel
  • 7 gr. gedroogde gist
  • 6 gr. zout
  • 260 ml. lauwwarm water
  • 60 gr. Franse mosterd
  • 80 gr. belegen kaas (in kleine blokjes gesneden)

voor de afwerking

  • mosterd
  • zonnebloempitten

Bereidingswijze

Los het gist op in het water en laat deze 10 minuten staan. Meng de bloem, meel en zout. Voeg daar het watermengsel aan toe en meng tot één geheel. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten, totdat je er een vliesje van kunt trekken.

Voeg nu de mosterd en de kaas toe aan het deeg, en kneed dit tot de vulling gelijkmatig is verdeeld door het deeg. Maak van het deeg een bol en laat het deeg 30 minuten afgedekt rusten.

Verdeel het deeg in twee stuks voor kleinere broden of maak één groot brood. Maak van het deeg een punt en laat deze vervolgens 20 minuten rusten onder een vochtige theedoek.

Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier.

Rol het deeg uit tot een slang van ongeveer 70 centimeter. Rol het deeg op in de vorm van een drol met het uiteinde aan de onderkant. Zet de broden op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Smeer vervolgens de bovenkant van het brood in met mosterd en druk het brood in de zonnebloempitten. Laat het brood nu 45 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.

Verwarm de oven op 220 graden Celsius.

Bak de broden in het midden van de oven goudbruin in 25 – 30 minuten voor twee kleine broden of 35- 40 minuten voor een groot brood. Controleer of het brood gaar is door op de onderkant te kloppen, klinkt deze hol dan zijn ze gaar. Laat het mosterd kaasbrood afkoelen op een rooster.

Gerelateerde berichten

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *