Mini Frittata

Deze keer een recept voor mini frittata’s. Bij frittata denk je niet gelijk aan bakken, en dat klopt ook wel. Het maken van frittata’s zit ergens tussen koken en bakken in, maar toch vindt ik het wel thuis horen op een bakblog. Zeker een blog die bedoeld is als bak-inspiratie voor echte mannen.

De meeste mensen weten dat het onbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, en wat is nu lekkerder dan je dag starten met een goed gevulde maaltijd. Deze frittata’s zijn hiervoor uitermate geschikt, en tevens ook om restjes die je nog in de koelkast hebt liggen weg te werken. In principe kun je bijna alles verwerken in een frittata; groenten, vlees en kaas allemaal geschikt.

Ingrediënten

voor 12 stuks

  • 8 eieren
  • 25 ml. slagroom
  • peper en zout naar smaak

voor de vulling (deze kan je naar eigen wens invullen)

  • 1 rode paprika
  • 4 lente-uien
  • 15o gr. gerookte spekjes
  • 100 gr. geraspte kaas

Bereidingswijze

Vet een muffinvorm voor 12 stuks in met olijfolie, en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Klop de eieren samen met de slagroom, zout en peper los. Snij de rode paprika en de lente-uien fijn, en meng met de gerookte spekjes en geraspte kaas.

Vul de muffinvorm met groente, vlees en kaasvulling tot de helft. Verdeel het eimengsel over de vulling tot net onder de rand. Bak de mini frittata’s goudbruin in ongeveer 20 minuten. Wil je ze afgekoeld eten laat ze dan afkoelen in de oven, anders hebben ze de neiging om erg in te zakken.

Waar ik erg nieuwsgierig naar ben, waar zouden jullie deze frittata’s mee gaan vullen?

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *