Mexicaans Maïsbrood

Voor wie van pittig eten houdt, is dit een heerlijk brood. Het brood is gevuld met een rode peper, cajunkruiden en lente-uien. Mexicaans maïsbrood is technisch gezien geen brood, maar eigenlijk meer een cake. Het smaakt heerlijk bij de chili con carne of als een pittig tussendoortje met salsa of guacamole.

Ingrediënten

  • 125 gr. polenta
  • 30 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 5 gr. bakpoeder
  • 3 gr. cajunkruiden
  • 4 lente-uitjes gehakt
  • 1 rode peper fijn gehakt
  • 2 eieren
  • 140 ml. slagroom
  • 75 ml. zonnebloemolie
  • 50 gr. boter gesmolten

Bereidingswijze

Meng de polenta, het zelfrijzend bakmeel, zout en de bakpoeder. Voeg hier de gehakte uitjes en de rode peper aan toe, en meng goed door elkaar. Klop in een maatbeker de eieren los, voeg er de olie, gesmolten boter en slagroom toe. Giet het mengsel bij de rest van de ingrediënten, en meng kort tot een beslag.

Vet een bakvorm van 23 x 23 cm. in met olie, en leg op de bodem een stuk bakpapier. Giet het beslag in de bakvorm, en bak in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in 25 min. goudbruin.

Laat na het bakken een paar minuten afkoelen in de bakvorm. Los het brood op een rooster om verder te laten koelen, snij hierna het brood in stukken.

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Sakina zei:

    Hoi.
    Ik wil graag weten of polenta hetzelfde is als maismeel..ik haal die van de molen.

    8 maart 2016
    Beantwoord
    • Willem zei:

      Hallo Sakina,
      Inderdaad polenta is hetzelfde als maïsmeel, vaak is het maïsmeel van de molen ook nog beter qua kwaliteit.

      9 maart 2016
      Beantwoord
      • Sakina zei:

        Ok bedankt voor het antwoord!

        9 maart 2016
        Beantwoord
  2. Anna zei:

    Bij onze AH geen maismeel, bij andere supermarkt in de buurt ook niet. Op zoek in de kleine buitenlandse winkeltjes. Gelukkig, meteen raak, bij de Syriër. Vanavond gemaakt, we vonden de smaak prima. En het zag er goed uit. Maar we vonden het wel behoorlijk droog. Zo jammer. Heb me strikt aan het recept gehouden. Hoort dit zo? Kan ik dit misschien aanpassen? Het is namelijk een leuk bijgerecht.

    5 januari 2017
    Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *