Luchtige Kaasstengels

Vandaag had ik zin om weer eens luchtige kaasstengels te maken. Het recept wat ik hier voor gebruik is zonder bladerdeeg, en daarom is het een andere kaasstengel dan die je doorgaans in de supermarkt vindt. Wat deze stengel verder nog bijzonder maakt is het gebruik van Riperkrite kaas. Deze kaas wordt bereid met een melange van selderij, bieslook en knoflook en is genoemd naar het weidenatuurgebied De Ripen. Dit weidenatuurgebied grenst aan de landerijen van kaasboerderij de Deelen waar deze kaas vandaan komt. Deze kaasstengels zijn erg lekker als tussendoortje maar smaken ook heerlijk bij de tomaten- of courgettesoep.

Ingrediënten

voor ongeveer 12 grote kaasstengels

  • 160 gr. tarwebloem
  • 120 gr. boter
  • 225 gr. Riperkrite kaas
  • 100 gr. Parrano kaas
  • een snufje bakpoeder
  • 2 tenen knoflook (optioneel)
  • zout en peper naar smaak
  • geraspte kaas om te strooien

Bereidingswijze

Klop de boter luchtig in een mixer. Rasp ondertussen de Riperkrite kaas en de Parrano en hak de knoflook fijn. Voeg de kaas en knoflook samen met de bloem en bakpoeder toe aan de luchtige boter. Voeg zout en peper toe naar smaak. Meng alle ingrediënten tot het deeg glad is. Verpak het deeg in plasticfolie en laat een aantal uren rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius, en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in 12 stukken, rol deze stukken tot stengels van ongeveer 25 centimeter. Leg de kaasstengels op de bakplaat met voldoende ruimte tussen de stengels, en bak deze in 16 – 18 minuten goudbruin. Strooi direct na het bakken nog wat geraspte kaas over de stengels, en laat ze afkoelen.

Wil je de kaasstengels nog een poos bewaren strooi er dan geen geraspte kaas overheen, ze blijven dan mits goed afgesloten bewaard nog maximaal één maand goed.

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *