Kruidenkaas Biscuits

Soms moet je bakken niet te ingewikkeld maken. Voor deze post heb ik Kruidenkaas Biscuits gebakken, gemaakt met maar 3 ingrediënten. Natuurlijk vind ik het ook leuk om ingewikkelde recepturen te gebruiken met veel ingrediënten. Juist de simpelste baksels smaken vaak het lekkerst. Ik heb voor deze post de kruidenkaas biscuits 2 keer moeten bakken, voordat ik foto’s kon maken waren alle biscuits al verorberd. Het was wel mijn eigen schuld, want ik kon er niet van afblijven. Gelukkig is dat nu wel gelukt, en kan ik terwijl ik typ genieten van de heerlijke kruidenkaas biscuits.

Ingrediënten

  • 250 gr. kruidenkaas
  • 160 gr. boter
  • 150 gr. zelfrijzend bakmeel

Bereidingswijze

Meng in een kom de boter, kruidenkaas en zelfrijzend bakmeel door elkaar tot het een geheel is. Het gemakkelijkst gaat dit wanneer de boter nog enigszins koud is. Leg op het werkvlak een stuk bakpapier en bestrooi het met bloem. Leg het deeg op het bakpapier en druk het tot een platte plak van ongeveer 1,5 centimeter. Strooi ruim bloem over de bovenkant en dek de plak af met plastic. Leg de deegplak minimaal 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Steek met een gekartelde koekjessteker van 4 centimeter doorsnede rondjes uit de deegplak. Leg de biscuitjes op de bakplaat met voldoende ruimte eromheen. Druk de deegrestjes bij elkaar en maak weer tot een plak van 1,5 centimeter, herhaal het uitsteken tot al het deeg op is.

Bak de kruidenkaas biscuits goudbruin in ongeveer 15 minuten in het midden van de oven. Laat de koekjes afkoelen, maar pas op voordat je weet zijn ze op.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *