Knoflook Kaasbolletjes

De laatste tijd laat ik mij erg graag inspireren door (thuis)bakkers uit allerlei landen, vooral websites als Pinterest zijn hiervoor een handig medium. Het broodje wat ik vandaag ga maken komt uit de Verenigde Staten, en wordt daar vaak garlic cheese bombs genoemd. Zoals eigenlijk bij alle recepten die ik tegenkom, pas ik deze graag aan naar eigen smaak. Het origineel wordt meestal gemaakt met cheddar kaas, maar in dit geval heb ik gebruikt gemaakt van een belegen kaas. Je kunt natuurlijk ook andere soorten kaas gebruiken, en ook de peterselie kun je vervangen door andere kruiden.

Ingrediënten

voor het deeg

  • 250 gr. tarwebloem
  • 4 gr. gedroogde gist
  • 5 gr. zout
  • 10 gr. witte basterdsuiker
  • 20 gr. zachte boter
  • 140 ml. lauwwarm water

voor de vulling

  • 9 blokjes belegen kaas

voor de afwerking

  • 50 gr. boter
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 40 gr. parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 gr. gedroogde peterselie

Bereidingswijze

Meng in een kom de bloem, suiker, gist en water. Voeg de zout en boter toe, meng dit tot één geheel. Kneed het deeg nog 10 minuten met de hand tot het soepel is. Vet een kom in met (olijf)olie, en leg het deeg erin. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het een half uur rijzen.

Verdeel het deeg in 9 stukken, en maak van deze stukken bolletjes. Laat de bolletjes afgedekt een kwartier rusten.

Druk een bolletje plat en vouw er een blokje kaas in, druk het bolletje vast op de vouw. Verwerk de overige bolletjes op dezelfde manier.

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Smelt de boter met de uitgeperste knoflook in een magnetron. Meng de parmezaanse kaas met de peterselie. Rol elk bolletjes één voor één eerst door het gesmolten botermengsel en dan door het kaas/peterselie mengsel. Zet het bolletjes met de vouw naar onder op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Bak de knoflook kaasbolletjes in 20 minuten goudbruin.

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *