Kersen Plaatkoek

Kersen plaatkoek is een snel en makkelijk te maken traktatie. Het wordt plaatkoek genoemd maar lijkt eigenlijk meer op cake. Ik heb dit keer een recept gebruikt waarin ook amandelspijs zit verwerkt, hierdoor krijgt de kersen plaatkoek toch weer een wat andere smaak. Je kunt met dit plaatkoek recept meerdere kanten op, vervang de kersen bijvoorbeeld door ander fruit of grof gehakte stukken chocolade.

Ingrediënten

voor het deeg

  • 200 gr. amandelspijs
  • 223 gr. zachte boter
  • 150 gr. basterdsuiker
  • snufje zout
  • 6 eieren
  • 375 gr. tarwebloem
  • 15 gr. bakpoeder
  • 50 ml. melk

voor de topping

  • 350 gr. kersen uit pot (uitgelekt gewicht)
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed een bakplaat van ongeveer 35 x 30 centimeter met bakpapier.

Roer de boter, amandelspijs, suiker en zout door elkaar tot het één geheel en zacht is. Voeg aan het mengsel de eieren één voor één toe, voeg om schiften te voorkomen de volgende ei pas toe als de vorige volledig door het mengsel zit. Zeef de bloem met de bakpoeder op het mengsel, en roer er kort door samen met de melk. Stort nu het beslag op de bakplaat en verdeel het gelijkmatig. Verdeel de kersen over het beslag en druk ze iets aan.

Bak de kersen plaatkoek in het midden van de oven tot het gaar is in 35 – 40 minuten. Laat na het bakken goed koelen en snijd het in stukken van 5 x 8 centimeter. Bestuif de plaatkoek met een beetje poedersuiker.

1 reactie

  1. Janny zei:

    Willem, ik heb diabetes, kan ik het amandelspijs ook weg laten of vervangen?

    21 maart 2017
    Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *