Hemelse Moddertaart

Op de verjaardag van mijn vrouw doet een chocoladetaart het altijd goed. Daarom deze keer mijn Hemelse Moddertaart, de lekkerste chocoladetaart. De Hemelse Moddertaart is een zachte chocoladecake gevuld en afgewerkt met een smeuïge chocolade-fudge glazuur en chocoladekrullen. Deze taart is een must-eat voor de echte chocoladeliefhebber, en is erg machtig dus een klein stukje is genoeg om heerlijk van te smullen.

Ingrediënten

voor 1 taart

  • 200 gr. boter
  • 200 gr. witte basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 240 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 10 gr. cacaopoeder
  • 75 gr. pure chocolade gesmolten
  • snufje zout

voor de glazuur en afwerking

  • 100 gr. pure chocolade
  • 450 gr. poedersuiker
  • 90 ml. slagroom
  • 20 ml. vanille extract
  • chocoladevlokken

Bereidingswijze

Klop de boter met de basterdsuiker luchtig. Voeg de eieren één voor één toe. Spatel nu voorzichtig het zelfrijzend bakmeel, zout en cacaopoeder door het luchtige mengsel en als laatste de gesmolten chocolade. Giet het beslag in een ingevette bakblik van 20 x 20 cm. of een ronde springvorm van 20 centimeter. Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius in 40 minuten gaar. Laat de cake na het bakken koelen op een rooster.

Snij de afgekoelde cake nu 2 keer door.

Verwarm al roerend de ingrediënten voor de chocoladeglazuur in een pan met een dikke bodem. Wanneer de chocolade en boter gesmolten is haal de pan van het vuur en klop het glazuur tijdens het afkoelen vaak door tot het glad en dik genoeg is om te smeren. Verwerk de chocoladeglazuur direct, smeer een laagje op de onderste plak cake. Leg de tweede plak op de glazuurlaag en smeer hier nogmaals een dun laagje op. Doe de bovenste plak op de tweede glazuurlaag en smeer dan de gehele cake in. Strooi wanneer de chocoladeglazuur op de taart is gesmeerd nog chocoladekrullen over de taart.

Gerelateerde berichten

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *