Gemberkoekjes

Vanmorgen had ik nog geen idee wat ik vandaag zou gaan bakken. Basisingrediënten heb ik altijd wel in huis, en ik had ook nog een stuk verse gember liggen. Dus besloot ik om maar weer eens gemberkoekjes te maken. Bij de meeste recepten voor gemberkoekjes wordt gebruik gemaakt van stemgember, in dit recept gebruik ik verse gember. Het leuke van gember is dat het gebruikt wordt als medicinale toepassing. Het zou goed zijn voor het libido, helpen tegen zwangerschapsmisselijkheid, ontstekingsremmend en tegen diabetes. Het is dan wel jammer dat dit recept voor de gemberkoekjes ook suiker bevat, voor diabetici zijn ze daarom niet erg geschikt. Of het nu waar is of niet dat gember goed is voor meerdere medische klachten, het belangrijkste blijft toch dat ze lekker smaken.

Ingrediënten

voor 25 koekjes

  • 245 gr. patentbloem
  • 150 gr. witte basterdsuiker
  • 150 gr. zachte boter
  • 50 gr. verse gemberwortel
  • 2 gr. bakpoeder
  • 2 gr. djahé (gemalen gemberwortel)
  • snufje zout
  • melk om te bestrijken

Bereidingswijze

Meng de bloem, suiker, gemberwortel, bakpoeder, zout en djahé. Snij de boter in blokjes en voeg toe aan de droge ingrediënten. Meng het deeg tot het één geheel is, en wikkel in keukenfolie. Laat het deeg een half uur rusten.

Verwarm de oven op 200 graden Celsius.

Rol het deeg uit tot ongeveer 5 millimeter dikte, en steek er koekjes uit met een ronde steker van 5 centimeter. Leg de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat, en bestrijk ze met de melk. Rol het resterende deeg nog een keer uit, steek er koekjes uit, en herhaal deze stappen tot het deeg op is.

Bak de gemberkoekjes goudbruin in ongeveer 12 minuten.

Gerelateerde berichten

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *