Frambozen Cakerondje

Van mijn vorige recept, de perzik crumble taart had ik nog wat deeg voor de bodem en nog kruimels over. Zonde natuurlijk om dit weg te gooien, want je kunt er nog zoveel lekker dingen mee maken. In de winterperiode heb ik meestal wel diepvriesfruit in de vriezer liggen, die je uitstekend kunt verwerken in heerlijke baksels. Vandaag heb ik het idee om een variatie te maken van een cakeje die wij altijd maakten in de bakkerij. Hierbij gebruik makend van de restjes deeg en kruimels met diepvries frambozen, gebakken in bakringen.

Ingrediënten

voor 5 cakejes

  • overgebleven deeg en kruimels van de perzik crumble taart

voor het cakebeslag

  • 100 gr. boter
  • 8 gr. suiker
  • 2 eieren
  • 100 gr. zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 80 gr. (diepvries) frambozen
  • 20 gr. frambozenjam
  • poedersuiker voor de afwerking

Bereidingswijze

Kneed het overgebleven deeg uit de koelkast nog even tot het weer soepel aanvoelt. Rol het deeg zeer dun uit, en steek er rondjes uit ter grootte van de bakringen. Zet de bakringen op een met bakpapier bekleedde bakplaat en leg de plakjes in de ringen.

Roer voor het cakebeslag de boter met de suiker glad en voeg de eieren één voor één toe. Het beslag kan enigszins gaan schiften maar dat wordt weer opgelost met het toevoegen van het zelfrijzend bakmeel. Waanneer de boter, suiker en eimengsel glad is geroerd spatel dan de bloem en zout voorzichtig door het mengsel. Het cakebeslag kan nu in de ringen, je kunt dit doen door met een lepel het beslag erin te gieten, of met een spuitzak in de ringen te spuiten.

Meng de frambozen met de frambozenjam en leg het fruit op het cakebeslag. Druk het fruit een beetje in het beslag en strooi de kruimels erover.

Bak de cakejes in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius in 30 – 35 minuten. Los de ringen van de cakejes als ze nog warm zijn, laat ze afkoelen en bestuif met poedersuiker.

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Sakina zei:

    Willem zou je een variant op bananenbrood kunnen plaatsen?.
    Ben benieuwd.
    Groetjes sakina.

    20 maart 2016
    Beantwoord
    • Willem zei:

      Goed idee Sakina. Ik ga er mee experimenteren, heb je nog specifieke wensen qua smaak, structuur of vorm?

      21 maart 2016
      Beantwoord
      • Sakina zei:

        Ik ben benieuwd of de boter in bananenbrood te vervangen is door kokosvet…ik heb zoveel recepten grzien..maar vraag mij af hoe zou jij het willen doen met jouw bakervarimg.
        Alvast bedankt.

        21 maart 2016
        Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *