Chocolate Chip Coockies

Onze oudste zoon is erg gek op chocolate chip coockies, als het aan hem ligt eet hij niets anders. Heerlijk om vandaag de keuken vullen met de geur van deze heerlijke koekjes, welke ik dan ook speciaal voor hem bak. Ik hoef niet eens de koekjestrommel erbij te pakken, voor ik deze kan vullen met mijn chocolate chip coockies zullen ze waarschijnlijk al verorberd zijn. Het koekjes is snel te maken en wil je meerdere batches bakken dan kun je het deeg in de koelkast bewaren. Zo kun je dan ook altijd nog snel een paar nieuwe chocolate chip coockies bakken. In mijn recept maak ik gebruik van pure chocolade, je kunt natuurlijk elke soort chocolade voor deze koekjes gebruiken.

Ingrediënten

  • 75 gr. boter
  • 30 gr. donkere basterdsuiker
  • 70 gr. kristalsuiker
  • 1 ei (uit de koelkast)
  • 175 gr. tarwebloem
  • 4 gr. vanille extract
  • 2 gr. baking soda
  • 150 gr. pure chocolade

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 175 graden Celsius, bekleed een bakplaat met bakpapier. Als je geen chocoladedruppels hebt dan hak je de chocolade eerst in fijne stukjes.

Smelt eerst de boter, ondertussen kun je de andere ingrediënten afwegen. Giet de iets afgekoelde boter bij de basterd- en kristalsuiker en roer deze door elkaar. Voeg de vanille en het koude ei hier aan toe en meng deze. Roer nu de bloem en baking soda door het mengsel en als laatste de chocolade.

Rol bolletjes van het deeg met je handen ter grootte van een bitterbal. Zet de balletjes deeg op de bakplaat met voldoende ruimte tussen de koekjes. Druk de balletjes een klein beetje aan zodat ze niet gaan rollen wanneer je ze in de oven zet.

Bak de chocolate chip coockies  in 15 minuten goudbruin. Trek het bakpapier met de koekjes van de bakplaat op een rooster om ze te laten koelen.

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *