Bananenbrood

Een aantal weken terug kreeg ik de vraag of ik eens bananenbrood wou maken. In het recept zou dan de roomboter vervangen moeten worden door kokosvet. Na een aantal mislukkingen, althans ik was niet tevreden over het resultaat heb ik dan een bananenbrood gemaakt die ik lekker vind. Het is in ieder geval zo dat je de boter niet 1 op 1 kan vervangen door kokosvet, het brood was dan niet gaar te krijgen. Dit komt met name doordat kokosvet een laag smeltpunt heeft ongeveer op kamertemperatuur en dus eigenlijk meer een kokosolie is. Qua gezondheidsclaim van kokosvet, weet ik niet of dit daadwerkelijk gezonder is, wel vind ik het brood minder vet aanvoelen als je het beetpakt.

Ingrediënten

voor 1 brood

  • 225 gr. tarwebloem
  • 12 gr. bakpoeder
  • 100 gr. kokosvet (bijvoorbeeld biologische kokosolie van de AH)
  • 50 gram schenkstroop
  • 2 eieren
  • 2 rijpe bananen (geprakt)
  • snufje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden Celsius. Smeer een bakblik in met gesmolten boter of gebruik baking spray.

Meng in een kom de eieren, stroop en de geprakte bananen. Smelt de kokosvet (het krijgt een heldere kleur) en meng dit door het eimengsel, zorg ervoor dat je eieren op kamertemperatuur zijn om klonteren van het kokosvet te voorkomen. Wanneer dit enigszins is gemengd kan de bloem, zout en bakpoeder erbij. Klop nog een minuut met een mixer tot je geen klontjes meer ziet zitten in het beslag.

Giet het beslag in het bakblik. Bak het bananenbrood in 45 – 50 minuten gaar in het midden van de oven. Los het brood voorzichtig op een rooster en laat deze afkoelen.

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *