Dulce de Leche

Dulce de Leche

Dulce de Leche is een karamelpasta die veel wordt gegeten in Midden- en Zuid Amerika, Spanje en Portugal. Deze karamelpasta gebruikt men vooral als beleg op brood, of zit verwerkt in taarten, desserts en koekjes. De dulce de leche lijkt op de karamel zo als wij die kennen, maar lijkt eigenlijk meer op bebogeen. Het is vrij simpel om zelf te maken en kost voornamelijk tijd, het moet namelijk 3 uur koken.

Ingrediënten

  • 1 blik gecondenseerde melk

Bereidingswijze

Als je een grote pan met pasta-inzet hebt is dit het makkelijkst om te gebruiken, je hoeft je vingers dan niet te branden aan een heet blik. Haal het papier van het blik, en doe het blik gecondenseerde melk in de pan met pasta-inzet, en giet de pan vol met water tot het blik ruim onder water staat. Laat de gecondenseerde melk nu 3 uur koken, en zorg ervoor dat het blik onder water blijft staan. Als het blik niet onder water staat tijdens het koken heb je kans dat het gaat ontploffen.

Wanneer het 3 uur gekookt heeft haal je de pasta-inzet met het blik uit het hete water en laat volledig afkoelen voor gebruik. Het voordeel van deze manier van bereiden is dat wanneer het blik gesloten blijft je het nog maanden kan bewaren. Ben je van plan vaker Dulce de Leche te gebruiken kun je beter meerdere blikken tegelijk koken.