Botercrème

Veel mensen vinden botercrème heerlijk. Er is alleen niet ‘het’ recept voor botercrème, en kan op vele manieren worden gemaakt. Dit recept is heel erg handig als je botercrème wil maken met een smaak, zoals mokka, hazelnoot, chocolade of vanille de mogelijkheden zijn eindeloos. Het is een hele luchtige crème, wat ik zelf erg prettig vind zodat hij niet ‘zwaar’ is, iets wat je bij veel botercrème recepten wel ziet.

Ingrediënten

  • 250 ml. melk
  • 50 gr. tarwebloem
  • 200 gr. zachte boter
  • 200 gr. poedersuiker

Bereidingswijze

Giet de melk in een steelpannetje, zeef de bloem hierop. Klop het mengsel met een garde tot de klontjes eruit zijn. Zet het pannetje op het vuur en blijf ondertussen roeren terwijl je het aan de kook brengt. Zet het vuur lager, blijf roeren totdat je voelt dat het mengsel dikker wordt. Als het mengsel op yoghurtdikte is haal het van het vuur en giet het mengsel in een kom, dek deze af met plastic en laat afkoelen.

Klop in een kom de boter met de poedersuiker luchtig. Zodra het mengsel van de bloem en melk is afgekoeld tot kamertemperatuur, kun je deze toevoegen aan het botermengsel. Klop de crème nog ongeveer 5 minuten. Wil je een smaak toevoegen aan de botercrème, dan is nu het moment om de smaakstof er voorzichtig door te mengen. De botercrème is nu klaar voor gebruik.