Bladerdeeg

Ingrediënten

  • 125 gr. boter
  • 125 gr. tarwebloem
  • 60 ml. koud water
  • 2 gr. zout

Bereidingswijze

Snij voor het bladerdeeg de boter in kleine blokjes. Meng de bloem, zout en water tot een deeg. Laat het deeg een half uur in plastic rusten. Rol het deeg uit tot een rechthoek, bedek 2/3 van de plak met de boter en vouw het gedeelte zonder boter op 1/3 van de beboterde plak en vouw daarna het laatste stuk daar weer op (zo heb je drie lagen met boter ertussen). Draai het deeg een kwartslag en rol nogmaals uit tot een rechthoek en vouw deze weer op in drieën. Laat het deeg weer een half uur rusten en herhaal de stap van uitrollen, vouwen en een kwartslag draaien. Het deeg moet nog één keer een half uur rusten en vervolgens word het deeg weer uitgerold, opgevouwen en gedraaid. Nu is het bladerdeeg klaar voor gebruik.