Appel Blueberry Hazelnoot Pie

Ik vind het altijd heerlijk om taarten te bakken, en dan ook zeker te experimenteren met smaken. De appeltaart is misschien wel een van de meest gegeten taart die er bestaat. Ook zijn er ontzettend veel appeltaart recepten te vinden, met verschillende soorten vullingen en afwerkingen. Deze keer maak ik daarom een appel blueberry hazelnoot pie, wat ik zeker een lekkere combinatie vind maar ook één die niet zo gebruikelijk is.

Ingrediënten

voor het deeg

  • 400 gr. tarwebloem
  • 75 gr. witte basterdsuiker
  • 250 gr. zachte boter
  • 1 ei
  • snufje zout

voor de vulling

  • 5 appels
  • 150 gr. blauwe bessen
  • 100 gr. hazelnoten
  • 55 gr. donkere basterdsuiker
  • 5 gr. citroen rasp
  • 5 gr. kaneel
  • 15 gr. maïzena

voor de afwerking

  • bruine basterdsuiker

Bereidingswijze

Meng de bloem, suiker, zout en boter tot er kruimels ontstaan. Voeg het ei toe aan het deeg en kneed tot het één geheel is. Verpak het deeg in plastic en laat een uur rusten in de koelkast.

Meng voor de vulling de suiker, kaneel en maïzena. Schil de appels en snij deze in blokjes van ongeveer 2 x 2 centimeter, en hak de hazelnoten enigszins grof. Meng het suikermengsel met de overige ingrediënten, en verwarm deze op een middelhoog vuur in een koekepan. Als de appels iets zacht zijn geworden, en de overige ingrediënten zijn gaan binden, kun je de vulling van het vuur halen om te laten koelen (de suiker is gecarameliseerd en erg heet, dus pas op je vingers).

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

Smeer een taartpan of springvorm van 27 centimeter in met boter of baking spray. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter en bekleed de vorm. Vul de vorm met de vulling, en rol het overgebleven deeg uit en snij stroken om de taart af te werken. Strooi nog wat basterdsuiker over de taart, bak de taart in 35 – 40 minuten gaar. Los de taart voorzichtig uit de vorm als deze iets is afgekoeld.

De appel blueberry hazelnoot pie is het lekkerst als je deze warm eet, met wat slagroom of een bolletje ijs.

Gerelateerde berichten

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *