Abrikozentartelette

De abrikozentartelette is gebaseerd op de Italiaanse Crostata di Cugna, oftewel gemengde fruitjam taartjes. Een makkelijk en vrij snel te maken taartje, met ingrediënten die je vaak wel in huis hebt. Ik heb gekozen voor abrikozenjam, maar je kunt natuurlijk je eigen favoriete smaak jam of confiture gebruiken. De abrikozenjam heb ik niet alleen gekozen om de smaak, de oranje kleur contrasteert mooi met het deeg van de tartelette. Het oog wil ook wat!

Ingrediënten

voor 5 tartelettes

  • 250 gr. tarwebloem
  • 100 gr. zachte boter
  • 2 eieren
  • 100 gr. donkere basterdsuiker
  • 10 gr. vanillesuiker
  • snufje zout
  • snufje bakpoeder

voor de vulling

  • 325 gr. abrikozenjam of confiture

Bereidingswijze

Meng in een kom de bloem, suiker, zout en bakpoeder. Snij de zachte boter in blokjes en voeg samen met de eieren toe aan de droge ingrediënten. Kneed de ingrediënten tot een soepel en glad deeg. Laat het deeg afgedekt met plastic minimaal twee uur rusten in de koelkast.

Bestrijk de tartelettevormen met gesmolten boter, en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit tot een plak die groot genoeg is om alle vormen te bedekken. Leg het deeg over de vormen en rol met een rolstok over het deeg tot de tartelettes gevuld zijn. Haal de restjes deeg weg en vul de tartelettes met 65 gram jam per stuk. Rol van het overgebleven deeg lange strengen. Leg deze strengen over de abrikozentartelettes om een raster te maken.

Bak de tartelettes in 30 minuten gaar. Laat ze na het bakken iets afkoelen en los de tartelettes dan uit de vormen.

Gerelateerde berichten

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *