Aardbeien Cheesecakes

Vorige week had ik voor de verjaardag van een vriendin een aardbei cheesecake gebakken. Ik vond dit tevens een uitstekend idee voor mijn blog, maar in plaats van een taart wilde ik er gebakjes van maken. Persoonlijk vind ik het altijd erg zonde om een mes in de taart te zetten en er punten van te snijden. Gebakjes maken is misschien wat meer werk maar het resultaat vind ik dan ook een stuk mooier. Daarom deze keer dan ook Aardbeien Cheesecakes!

Ingrediënten

voor 8 stuks

  • 150 gr. Maria biscuits
  • 70 gr. roomboter
  • 200 gr. kristalsuiker
  • snufje zout
  • 400 gr. neutrale roomkaas
  • 200 gr. magere Franse kwark
  • 3 eieren
  • 150 gr. diepvries aardbeien

voor de afwerking

  • verse aardbeien

Bereidingswijze

Bekleed een bakplaat met bakpapier, plaats hierop 8 bakringen van 9 centimeter doorsnede. Verwarm de oven voor op 175°C.

Verkruimel de biscuits in een keukenmachine en smelt de boter in een steelpan. Voeg 25 gram van de suiker, de zout en de kruimels toe aan de gesmolten boter. Verdeel het mengsel over de de 8 ringen en druk deze stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bakplaat met ringen 10 minuutjes in de voorverwarmde oven.

Meng ondertussen de roomkaas met de kwark en de rest van de suiker. Klop de eieren één voor één door het mengsel totdat alles goed is gemengd. Voeg als laatste de diepvries aardbeien toe aan het mengsel, en verdeel deze over de 8 ringen.

Bak de cheesecakes ongeveer 35 minuten in het midden van de oven. Verlaag de temperatuur naar 100°C en laat nog ongeveer 25 minuten staan. Controleer de cheesecakes door er op te drukken, voelt deze stevig aan dan zijn ze klaar, zo niet laat ze dan nog even in de oven staan.

Laat de aardbeien cheesecakes afkoelen en zet ze nog minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven. Garneer de cheesecakes wanneer deze zijn opgesteven met de verse aardbeien.

2 reacties

  1. Herma zei:

    Het recept ziet er verleidelijk uit … ook voor vrouwen natuurlijk. Complimenten voor je website. Duidelijk, helder en overzichtelijk. Stoere foto´s. Als ik de cheescake gemaakt heb, lees je van me.

    1 juni 2016
    Beantwoord
  2. Willem zei:

    Dank je wel voor je vriendelijke woorden. Ik hoop natuurlijk dat veel mensen zich geïnspireerd zullen voelen om zelf te gaan bakken.
    Ik ben benieuwd wat je van de cheesecakes vind?

    2 juni 2016
    Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *